Tinder te ajută să verifici persoana cu care vorbești: ce opțiune îți oferă, acum, aplicația de dating

de: Iulia Kelt
10 03. 2022

Tinder a luat o decizie importantă, menită să limiteze interacțiunile nefericite dintre userii săi. Măsura are ca scop protejarea celor care își caută jumătatea pe aplicația de dating.

În momentul de față, în lipsa legilor GDPR, noua opțiune este valabilă doar pentru utilizatorii din Statele Unite ale Americii, fiind destul de greu de aplicat în cazul celor din spațiul Uniunii Europene, din motive mai mult decât evidente.

Mai exact, americanii care vor să-și găsească jumătatea prin intermediul aplicațiilor de dating, au acum posibilitatea de a verifica antecedentele persoanei cu care și-au dat „match”.

Cum funcționează noua funcție utilă de la Tinder

Totul se realizează, pe Tinder, prin intermediul centrului de siguranță. Poți atinge pictograma scut, de culoare albastră, oriunde în aplicație pentru a ajunge la funcția care te ajută să afli mai multe detalii despre eventuala ta viitoare jumătate. Totul se realizează cu ajutorul site-ului Garbo, o platformă non-profit de verificare a antecedentelor utilizatorilor.

Pentru a funcționa, Garbo are nevoie de prenumele și numărul de telefon al unei persoane, ca mai apoi să dezvălui informații despre aceasta. Opțional, ar putea cere și alte informații, ca vârsta, spre exemplu.

Serviciul cu care colaborează Tinder are o bază de date cu peste un miliard de intrări care conțin informații despre antecedentele de violență, arestări sau eventuale condamnări. Mai mult, tot aici poate fi găsit și un registru al agresorilor sexuali.

Ca parte a misiunii sale de a crea o platformă corectă de verificare a antecedentelor, Garbo exclude unele infracțiuni non-violente și nevătămătoare, cum ar fi acuzațiile de posesie de droguri sau amenzile luate în trafic.

Așadar, dacă după o asemenea verificare dai de un agresor sexual sau de un fost condamnat, ești încurajat să raportezi acest lucru la Tinder.

Căutările pe Garbo nu sunt gratuite, ci costă aproximativ 2,5 dolari (per căutare). Cu toate astea, Tinder a ținut să menționeze că nicio cotă-parte din această sumă nu îi va reveni.